open-navfaktor-logo
search
Meč bez pobjednika
Opći haos u finišu derbija Porto - Sporting, sudija pokazao pet crvenih kartona
Veliki derbi šampionata Portugala između Porta i Sportinga završen je velikim haosom u kojem je učestvovalo 40-ak ljudi, a nakon kojeg su pljuštali crveni kartoni - ukupno isključeno pet fudbalera.
12.02.2022. u 09:25
get url
text

Meč je završen bez pobjednika - 2:2, pa je Portu zadržao šest bodova prednosti ispred Sportinga.

Gosti su imali dva gola prednosti, a pogađali su Paulinho (8) i Santos (34). Ipak, Vieira u 38. minuti vraća Porto "u život". Na otvaranju drugog dijela crveni karton dobio je Coates, stoper Sportinga, a brojčanu prednost Porto koristi u 78. minuti kada Taremi pogađa za 2:2.

Opći haos je nastao u devetoj minuti sudijske nadoknade. Lopta je bila u zraku kada je Adane reagovao ispred Pepea koji je smatrao da ga je Palhinha udario nogom u glavu.

Nakon toga je nastala gužva. Igrači, na terenu i sa klupe, i ostali članovi oba tima su utrčali na teren i počeli da prave pritisak na sudije. Kompletan obračun je trajao gotovo pet minut, epilog su bili crveni kartoni za Palhinhu i Tabatu kod gostiju, te Marchesin za domaće.

Nedugo potom isključen je i Pepe, koji je burno reagovao nakon što je jedan igrač Sportinga zakuhao sa dječakom koji dohvaća lopte.

Na teren su morali ući i zaštirati kako bi smirili usijane glave.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.