open-navfaktor-logo
search
Na udaru lopova
Opljačkan Ćiro Blažević: Provalili mu u vikendicu, ukrali i pištolj koji je dobio od Šuška
Najprije su probali iskopati cijeli sef, ali nisu uspjeli pa su u priboru u podrumu pronašli bor mašinu, kaže Ćiro
02.11.2018. u 09:22
get url
text

Nepoznati lopovi provalili su u vikendicu Miroslava Ćire Blaževića u Kraljevici i ukrali mu veliku količinu novca i dragocjenosti.

- Sine moj, da znaš, ovo me jako pogodilo, razvališe sve... Ma, jadan sam ti ja, nisam ništa ni osigurao, jer sam, budala, mislio: Ko će mene pokrasti, pa ja sam prijatelj naroda - kazao je Ćiro za Novi list.

Ovo nije prvi put da mu provaljuju u vikendicu.

- Znali su mi provaliti, ali to su bili neki sitni lopovi, tražili dresove... Ja im poslije ostavio poruku, objasnio gdje stoje ključevi da ne razbijaju bez veze. E, ovi su bili baš profesionalci. Tačno su znali šta i gdje traže. Znali su, recimo, mjesto u zidu iza ormara gdje se nalazi sef. Najprije su probali iskopati cijeli sef, ali nisu uspjeli pa su u priboru u podrumu pronašli bor mašinu, poslužili se i obavili posao do kraja... Što je bilo u sefu? Lova, dosta love, ali odnijeli su i jedan suprugin prsten, vrijedan 100.000 franaka koji sam joj kupio u Parizu poslije osvajanja historijske bronze na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. To je švicarski sef, nije ga lako razvaliti, bio sam uvjeren da je to nemoguće, ali, eto, zaj... sam se - kaže Ćiro za Novi list.

Lopovi su u podrumu pronašli drugi dio dragocjena plijena. Tamo su mu lopovi, kako tvrdi Ćiro, ukrali pištolj koji mu je poklonio Gojko Šušak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.