U svom izlaganju između ostalog istakao je da Čeliku oprašta dug od 80.000 KM i da će nastaviti besplatno da igra za svoj klub, piše Zenicainfo.

- Donio sam odluku. Moj babo rahmetli mi je govorio da nikad ne okrećem leđa onome ko mi je dao prvu platu. Mislim da ne priliči da ostavim klub sada kada je u ovom stanju. Obećao sam da ću završiti karijeru u Čeliku i završit ću.

Igrat ću sada besplatno za klub, bez ikakve naknade. Nije ovdje niko džaba, svi igraju za pare, na amaterskim ugovorima. Opraštam klubu 80.000 KM u ovom momentu. Ostat će tu nešto duga koji će čekati neka bolja vremena ako se dese, da bar ja dobijem nešto za ovih šest godina u klubu. Kada su ovi mogli dobijati za mjesec, dva po 50.000 maraka, onda sam i ja valjda zaslužio da nešto dobijem - naglasio je u svom izlaganju Fenan Salčinović.

Također, Salčinović je poslao posebnu poruku takozvanim Facebook navijačima, naglasivši da nije krvnik ovog kluba i da je uvijek pomagao Čeliku.

- Nikad niko nije u historiji oprostio ovoliko duga, niko nije ostvario ovoliki transfer. Bio sam član u dva najveća uspjeha kluba - izjavio je Salčinović u svom emotivnom izlaganju.