open-navfaktor-logo
search
Saopćio SDP
Osam stranaka potpisalo sporazum o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima u BiH
Socijaldemokratska partija BiH, Narod i pravda, Naša stranka, Narodni evropski savez, Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad, Pokret demokratske akcije, Za nove Generacije i Stranka za Bosnu i Hercegovinu su danas usaglasili tekst Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz SDP-a.
02.11.2022. u 20:45
get url
text

- Saglasnost na tekst Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima u Bosni i Hercegovini dali su organi stranaka, te su ga predsjednici svih navedenih stranaka danas i potpisali. Ispred NES-a i SBiH, kao grupacije koja zajedno nastupa, potpis je stavio Nermin Ogrešević, a SBiH bi trebala u narednim danima verificirati sporazum na svojim organima. Također, verifikacija se očekuje i od organa partije Za nove generacije- dodaje se u saopćenju.

Navedeno je da je Demokratska fronta također pozvana da budu dio ove grupacije.

- Sporazumom je, između ostalog, predviđen zajednički nastup u svim pregovorima sa drugim političkim subjektima - potencijalnim partnerima u formiranju parlamentarnih većina. Također, potpisnici su se obavezali i na što skorije usaglašavanje zajedničkog programskog dokumenta sa jasnim principima, mjerama i smjernicama djelovanja izvršne vlasti na svim nivoima - stoji u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.