open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Osim: Dramatično smo oštećeni, neko je tako napravio
Željezničar je u tvrdom meču na Grbavici pobijedio Zrinjski 1:0.
28.10.2020. u 18:33
get url
text

Gol odluke postigao je Frane Ikić glavom poslije prekida u 71. minuti i smjestio Plave na drugu poziciju na tabeli, sa minus četiri u odnosu na vodeće Sarajevo.

- Nismo imali sreće. Momcima ne možemo ništa prigovoriti. Falila nam je realizacija. Kompletnu sedmicu smo upozoravali na prekide, vježbali smo i opet primimo gol iz jednog izmišljenog faula - rekao je Mario Ivanković, privremeni trener Zrinjskog koji na klupi mijenja Mladena Žižovića. Žižović je pozitivan na koronavirus.

Amar Osim u izjavi za Arenu Sport smatra da su oba tima čekala neku grešku rivala...

- Oba protivniika su gledala da ne prime gol. Čekala se greška,  odnosno nešto. Mi smo nešto dočekali. Znalo se da će pobijediti ko da gol - veli Osim.

Trener Želje smatra da je njegov tim oštećen kreiranim rasporedom prvenstva. Već za vikend Plavi dočekuju Radnik u 13. kolu Premijer lige, a onda sredinom sedmice igraju derbi za Sarajevom, što je zaostala premijerligaška utakmica.

- Dramatično smo oštećeni s ovim rasporedom. Tako je neko napravio. Pogledajte kakav je trebao biti, kakav je sada, sve će vam biti jasno - smatra Osim, koji se još jednom osvrnuo na pobjedu protiv Zrinjskog.

- Trud je nagrađen, nakon dvije utakmice bez energije, bez želje. Uz malo sreće smo pobijedili kvalitetnog protivnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.