open-navfaktor-logo
search
Trener Rođenih
Osim nakon ispadanja iz Konferencijske lige: Razočarani smo, primili smo gol iz debelog ofsajda
Fudbaleri Veleža završili su učešće u Evropi za ovu sezonu.
31.07.2022. u 14:40
get url
text

Izabranici Amara Osima su nakon minimalnog poraza u prvom meču drugog pretkola Konferencijske lige od Hamruna i u revanšu koji je u četvrtak odigran na Malti poraženi istim rezultatom.

Za Velež TV je izjavu nakon utakmica u Evropi dao trener Rođenih Amar Osim.

Osim se osvrnuo na pripremu utakmice ali i ostavarima na koje kako on kaže nisu mogli utjecati.

- Razočarani smo, jer smo imali protivnika koji je pomjeri. Sa kojim se može igrati, to se moglo vidjeti. Ne znači to da je protivnik lagan, to ne znači da je to protivnik kojeg ti možeš proći ako ti se neke stvari ne poklope, ako ne učinš sve što možeš da to uradiš.

Mi smo ozbiljno pristupili utakmici, kola prije toga išli skautirati. Slali ljude da skaturiraju u egzotičnim zemljama, da bi smo imali veće šanse, lakše je skautirati utakmicu uživo, nego gledati na TV ili internetu. Znali smo sastav, i način na koji igraju, međutim to je sve jedno, dok ne dođe utakmice - rekao je Osim i nastavio:

- Na utakmicama smo radili mnogo grešaka, za razliku od njihove ekipe. Mislim tu i na pripremu utakmicu, mislim na pehove i na objektivne teškoća u pripremi utakmice, koje su se mogle spriječiti.

Nismo imali sreće sa stvarima na koje ne možemo uticati, mislim tu na prvu utakmicu, gdje smo primili gol iz ofsajda debelog - dodao je trener Veleža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.