open-navfaktor-logo
search
Željo ispao iz Kupa BiH
Osim ni riječi o ostavci: Dio krivice uvijek imaš jer si ti taj koji pravi ekipu
Fudbaleri Željezničara ispali su iz Kupa BiH. Iz ovog takmičenja elimisao ih je Tuzla City poslije bolje izvođenja penala.
10.03.2021. u 16:59
get url
text

Osimovi izabranici su u rasponu od svega četiri dana dva puta spuštenih glava napustili travnjak stadiona Tušanj.

VEZANI TEKST - Nova bruka Plavih: Željezničar nakon penala ispao iz Kupa BiH

- Bili smo bolji nego u prvoj utakmici između dva tima. Nažalost, u takvom smo periodu da kad si malo bolji, to nama nije dovoljno da pobijedimo. Vidjeli smo u derbiju, vidjeli smo i danas - rekao je Osim nakon utakmice, te dodao:

- Penali su lutrija, to nije floskula, to je tako. Dva igrača nisu zagrijana, golman raspoložen i izgubiš. Prije toga pogodiš stativu u posljednjoj minuti. Žao mi je što nismo ovakvu utakmicu odigrali prije tri-četiri dana. Nismo se ni u onoj zezali, ali nismo bili koncentrisani i angažovani kao danas.

U svom stilu trener Želje je prokomentarisao i ekipu Tuzla Cityja.

- Nismo igrali protiv levata, igrali smo protiv ekipe koja zna šta hoće. Utakmice koje su ni tamo ni ovamo, protiv ekipe koja je imala mogućnost da povede na vrijeme. Mi smo onda morali stizati rezultat, stigli i bili bolji, ali izgubili smo na penale. Ako nastavimo sa ovakvim zalaganjem, okrenut će se stvari u našu korist, moraju se okrenuti, jer imamo određeni kvalitet.

Uprkos lošim rezultatima Plavih na početku proljetnog dijela sezone (tri poraza), Osim nije ni progovorio o mogućnosti ostavke na poziciju šefa stručnog štaba.

- Dio krivice uvijek imaš jer si ti taj koji pravi ekipu i selektira igrače, što je i logično. Trenutno nemamo rezultate, ali angažman naših igrača na današnjoj utakmici i njihov rad na treninzima, one stvari koje se ne vide u javnosti, nisu toliko loše - rekao je Osim, dodavši:

- Imam dovoljno iskustva da znam da nekad treba sačekati da stvari dođu na svoje, da se odblokiraju i krenu u tvoju korist, tako da ne znaš ni zašto te ide, ali ide.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.