open-navfaktor-logo
search
Trener Željezničara
Osim pred gradski derbi: Sarajevo je malo više mijenjalo od nas
Fudbaleri Željezničara već na startu proljetnog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju gradski derbi protiv Sarajeva.
26.02.2021. u 16:42
get url
text

Dva vodeća tima domaćeg fudbalskog šampionata naše zemlje snage će omjeriti u ponedjeljak na stadionu Grbavica, a početak susreta 20. kola PLBiH zakazan je za 17.30 sati.

Trener Plavih Amara Osim ističe da je ovaj duel specifičan.

- Prva utakmica je uvijek specifična, jer ne znamo na čemu smo. Treba proći par kola da se ekipe poslože. Eh, kada igraš protiv lidera, ne zna se da li je dobra stvar ili nije, igrati prvu utakmicu. Teoretski možda i jeste dobro, jer ako su prvi, bolji su od ostalih, a možda sve ostale ekipe imaju na svojoj strani faktor druge utakmice. S druge strane, i mi nismo toliko loši. I mi smo nešto pripremali i radili i specifično je, jer ne igramo ovako prvo kolo, iako se znalo poklopiti u posljednje vrijeme - kazao je trener Plavih, te dodao:

- Mi nismo previše mijenjali, oni su malo više od nas. U velikim utakmicama to ne mora ništa značiti. Moramo izbjeći zamku, koja se nameće, kao i ambijent, po čemu nam sve ovisi o ovoj utakmici, a to je relativno netačno. Mi imamo do kraja 13 kola u kojima se moramo boriti kao lavovi, ali da uspijemo pobijediti u tim utakmicama. Imamo pet klubova koji nam pušu za vratom i koji će nas pokušati stići.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.