open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Oslabljeni Borac želi puni plijen kod Leotara
Fudbaleri Leotara ugostit će Borac u meču 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
14.11.2022. u 08:30
get url
text

Meč na Policama igra se danas od 13 sati, a gosti iz Banje Luke u Trebinju su otputovali bez četiri standardna prvotimca. Današnji duel propustit će Goran Zakarić, Nikola Andrić, Marko Gajić i Benjamin Tatar, a upitan je nastup Amara Begića. Uprkos tome Banjalučani žele cijeli plijen.

- Očekujem tešku utakmicu, oni su u dobroj formi, pokazali su to na posljednjoj utakmici kada su s 4:0 pobijedili Tuzla City. Uzimajući pet posljednjih kola osvojili su 10 bodova što nam govori da su u dobroj formi. I mi smo u posljednjih pet utakmica osvojili deset bodova, kao i pobjedu u derbiju i to je s psihološkog aspekta za nas dobro.

Potrošnja je bila, ali imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za ovu utakmicu. Svaka utakmica je teška i zahtjevna, liga je zahtjevna i sa maksimalnim odnosom i pristupom kao na posljednjoj utakmici možemo da očekujemo povoljan rezultat - poručio je Vinko Marinović, trener Borca.

Optimisti su i domaćem taboru, koji se bore za opstanak u eliti.

- U posljednja dva kola zimske polusezone dolaze nam ekipe koje su na početku imale šampionske ambicije. Imamo previše problema sa povredama. Puletić i Stojković imaju rupture zadnje lože, Milović je suspendovan, Cmiljanović ima žute kartone, Čavić kao posuđeni igrač Borca nema pravo nastupa, a Đajić od utakmice sa Tuzla Cityjem ne trenira zbog gripe.

Leotar i Borac su uvijek igrali zanimljive utakmice, sigurno će tako biti i sada. Kada pogledamo budžete i spisak, Borac je favorit, ali ista situacija je bila i u našim dosadašnjim utakmicama protiv Zrinjskog, Širokog i Tuzla Cityja. Niko nam ne može uskratiti mogućnost da damo svoj maksimum, da se borimo i vidimo za šta će biti dovoljno - kazao je Marko Maksimović, trener Leotara.

Meč na Policama igra se od 13 sati uz direktan prijenos na Arena Sport TV, a glavni sudija je Dragan Kesić iz Bosanske Gradiške.

Standings provided by Sofascore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.