open-navfaktor-logo
search
Životna priča
Otac prodao personalne stvari kako bi mu osigurao vizu, sinoć je za 50 miliona eura prešao u Arsenal
Thomas Partey u posljednjim satima prijelaznog roka prešao je iz Atletico Madrida u redove Arsenala, a 27-godišnjeg veznjaka Topnici su platili 50 miliona eura.
06.10.2020. u 09:09
get url
text

Klub našeg Seada Kolašinca aktivirao je otkupnu klauzulu za fudbalskog reprezentativca Gane i tako ga u finišu prijelaznog roka doveo na Emirates i sa njim potpisao petogodišnji ugovor.

Iza Parteyeja, koji je rođen 1993. godine u gradu Krobo Odumase, zanimljiva je priča.

Za Parteyjevu vezu sa fudbalom glavni krivac je njegov otac, koji je bio trener u lokalnom klubu. Novi fudbaler Arsenala boje ovog tima branio je zajedno s bratom Francesom.

Iako je rođen u Gani, Parteyju je njegov otac dao nadimak "Senegal", jer ga je podsjećao na prijatelja koji je nosio isto ime.

Thomas je nastavio razvijati svoj talent, a stigli su i pozivi iz Evrope.

No, za odlazak u "fudbalsko carstvo" bilo je potrebno mnogo novca, novca kojeg porodica Partey nije imala. Neophodne finansije pokušali su skupiti uz pomoć sponzora, ali je na kraju Thomasov otac rasprodao nešto ličnih stvari kako bi sinu osigurao novac neophodan za vizu.

- Bio je jedan igrač koji je bio bolji od mene. On je igrao na poziciji napadača, dao je mnogo golova, ali nije želio u Evropu, njegova želja je bila da ostane igrati u klubu iz Gane - kazao je Partey u jednom intervjuu za Marcu.

O tome kako je otac osigurao novac za vizu njegov sin je kazao:

- Učinio je veliki napor, prodao je neke lične stvari kako bi sve sredio i osigurao mi papire i kupio kopačke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.