Sutra otvaranje

Otkrivanje skulpture Davorinu Popoviću u okviru Festivala "Grad"

Objavljeno: 04.08.2019. u 11:05

Art direktor Festivala Ibrahim Spahić kazao je da će umjetnici i publika slaviti jedinstvenu zajednicu umjetnosti Sarajeva, obilježiti jubileje iz kulture i baštine BiH te upoznati vrhunske ansamble iz države i svijeta

Treći internacionalni festival ''Grad'' bit će otvoren sutra u Sarajevu, a najavljene su brojne aktivnosti tokom četiri dana.

Pored ostalih dešavanja prvi dana festivala planirano je otkrivanje skulpture muzičaru Davorinu Popoviću, te obilazak izložbe posvećene muzičaru Kemalu Montenu.

Art direktor Festivala Ibrahim Spahić kazao je da će umjetnici i publika slaviti jedinstvenu zajednicu umjetnosti Sarajeva, obilježiti jubileje iz kulture i baštine BiH te upoznati vrhunske ansamble iz države i svijeta.

- Građankama, građanima Sarajeva i gostima Festival 'Grad' je tradicionalno i kreativno središte za slobodu izražavanja i sinergiju sa kulturama i civilizacijama svijeta - poručio je Spahić, saopćeno je iz Direkcije Festivala ''Grad''.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije