open-navfaktor-logo
search
Zenica
Otvoreno pojedinačno prvenstvo BiH u atletici
Amel Tuka, najbolji bh. atletičar, nastupa u konkurenciji na 400 metara
27.07.2019. u 17:04
get url
text
get url
text

Atletski klub Zenica domaćin je pojedinačnog prvenstva Bosne i Hercegovine u atletici za seniore, na kojem će učestvovati preko 150 takmičara iz cijele zemlje.

Prema riječima trenera i sekretara u AK Zenica Aziza Kevelja danas će u Zenici nastupiti najbolji bh. atletičari.

- Danas će se ovdje održati izuzetno kvalitetna sportska manifestacija. Prijavljeni su takmičari iz 23 kluba iz BiH i dva kluba iz Srbije, van konkurencije. Ovdje će  se pojaviti i Amel Tuka, prvo ime takmičenja, kao i Mesud Pezer, Hamza Alić, Kemal Mešić, Dejan Mileusnić, Abedin Mujezinović, Lucia Kimani te kvalitetni takmičari iz Srbije Asmir Kolašinac i Armin Sinančević. Sve što vrijedi u atletici pojavit će se danas ovdje i dobro je da niko nije odsutan, niko nije povrijeđen. Svi žele da postižu svoje najbolje rezultate na ovim kvalitetnim borilištima - rekao je Kevelj.

Dodao je kako će Amel Tuka, najbolji bh. atletičar, nastupiti u konkurenciji na 400 metara.

- To nije njegova specijalnost, jer je to 800 metara, ali povremeno trči 400 metara i to je ove godine uradio već nekoliko puta. Svaki put je istrčao dobar rezultat, a to će, budite sigurni, i danas postići. On će sigurno istrčati dobru trku - rekao je Kevelj.

Na prvenstvu je prijavljeno skoro 160 takmičara iz 23 kluba, a takmičit će se u svim olimpijskim disciplinama osim skoka s motkom, s obzirom da su, prema riječima Kevelja, uslovi za tu disciplinu nešto zahtjevniji te će ona biti održana na takmičenju u Banjoj Luci. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.