open-navfaktor-logo
search
Podsjećanja
Ovako je govorio Musemić: Vratit ću se jednog dana u Sarajevo da osvojim titulu, a onda...
Poslije historijskog debakla mnogi bi se odlučili za smjenu trenera, ali je Musemić ovoga puta dobio podršku
18.05.2019. u 19:31
get url
text

Husref Musemić uspio je što ono što niti jedan trener Sarajevo u 73-godišnjoj historiji kluba nije. Trener Bordo sastava na Koševo je donio duplu krunu, prvu za Sarajevo.

Nakon osvajanja Kupa BiH u srijedu, Sarajevo je postalo i prvak države, prekinuvši trogodišnju dominaciju Zrinjskog.

Za Sarajevo je ovo treći naslov prvaka BiH otkako se igra zajednička Premijer liga, a drugi pod komandnom palicom Husrefa Musemića. Ovaj trener je osvojio i dvije titule Kupa BiH.

Veza između Sarajeva i Musemića je posebna. Čak pet puta se vraćao na klupu voljenog kluba.

Iako je prema njemu bilo i mnogo nepravde, nikada nije govorio protiv Sarajeva.

Nasuprot, u jednom razgovoru za Faktor, u augustu 2016. kazao je da će se jednog dana vratiti na Koševo da osvoji titulu.

Tada je klub sa Koševa ostao bez trenera, nakon što je smijenjen Almir Hurtić. Musemić je radio u Slobodi, također sa dosta uspjeha.

– Sarajevo je moj klub. Sigurno je da ću se vratiti. Za godinu, dvije, pet…Nadam se da ću ponovo dobiti priliku da sa Sarajevom osvojim titulu, a onda mogu i da umrem - kroz smijeh je tada rekao Musemić, a sve ostalo je historija.

Doduše, na Koševo je došao iz Doboja Kod Kaknja, gdje je kao radio 247 dana kao trener Mladosti.

Na klupu ponovo je sjeo u augustu 2017. Prošle sezone je sa Bordo timom izborio Evropu. Ekipa je preskočila prvo pretkolo Evropske lige, a u drugom pretkolu jača je bila Atalanta. Poslije 2:2 u prvom meču odigranom u Bergamu na Koševu su porasli apetiti, ali je u revanšu italijanski tim pokorio najveći bh. stadion, slavivši sa 8:0. Poslije historijskog debakla mnogi bi se odlučili za smjenu trenera, ali je Musemić ovoga puta dobio podršku. To je bila dobitna formula menadžmenta Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.