open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Padavine sa jakim udarima vjetra
Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme sa kišom.
09.12.2022. u 07:57
get url
text

Jače padavine se prognoziraju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.

Biometeorološke prilike i dalje su nepovoljne. Toplo vrijeme za ovo doba godine, praćeno padavinama, uzrokovat će jače tegobe kod osjetljivih osoba, izraženije tokom prijepodneva. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od kiše.

U subotu će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se prognoziraju na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 10 stepeni, na jugu zemlje do 14 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima će padati snijeg ili susnježica. Vjetar umjerene jačine. Prijepodne većinom jugo. Od jutarnjh sati u sjevernim područjima vjetar mijenja smjer na sjever, a u drugom dijelu dana i u ostatku zemlje. Topliji dio dana je prijepodne sa temperaturom zraka većinom između pet i 10, na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.