open-navfaktor-logo
search
Bivši saradnici
Pep Guardiola brani Mikela Artetu
Josep Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja, nakon sinoćnjeg trijumfa njegovog tima 4:1 u Londonu u Liga kupu izjavio je da bi bila velika greška ako bi Arsenal otpustio Mikela Artetu.
23.12.2020. u 10:06
get url
text

Guardiola je u četvrtfinalu Liga kupa Engleske u potpunosti nadmudrio svog bivšeg asistenta upravo u stručnom štabu Građana. Uz sinoćnji debakl na domaćem terenu Arsenal je bez pobjede u osam takmičarskih utakmica u nizu.

- Prilično sam siguran da će mu klub vjerovati. Napraviće veliku grešku ako razmišljaju da ga otpuste - istakao je Guardiola za britanske medije.

Arteta, koji je Topnike preuzeo prije godinu dana uoči duela sa Cityjem kazao je da ne planira napustiti klupu i osjeća da ima podršku kluba. Iako je tim u jako lošoj seriji španski trener već ima dva trofeja osvojena sa Arsenalom. Prošlu sezonu je zaključio peharom u FA kupu, a ovu je otvorio trijumfom u Superkupu protiv Liverpoola.

Međutim, slavni londonski klub trenutno zauzima jako loše 15. mjesto u Premier ligi sa svega 14 bodova, četiri iznad zone ispadanja. Stoga je i pritisak ostrvske javnosti sve veći na njega, ali Guardiola smatra da mu treba dati vremena.

- Poznajem njegov nevjerovatan ljudski kvalitet, a posebno kao menadžera, i koliko je uključen u sve. Samo je pitanje vremena kada će mu krenuti dobro. Fudbal se izuzetno brzo mijenja za jednu sedmicu. Mogu pričati o mom iskustvu s njim, koje je ustvari o jednom od najnevjerovatnijih, najuspješnijih timova u istoriji Engleske, a i on je bio dio tog uspjeha. To ne bi bilo moguće bez njega. Da biste stvorili ovako nešto, treba vam vremena kao što sam ga ja imao u prvoj sezoni - zaključio je Guardiola.

Arteta je nakon teškog poraza od učitelja naglasio da će se njegov tim nastaviti boriti, jer ne postoji drugi način da se izađe iz krize.

- Doista težak poraz, ali moramo gledati na stvari koje nam mogu pomoći u budućnosti - rekao je Arteta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.