open-navfaktor-logo
search
Crni niz
Pet mjeseci posta: Hoće li u godini kada slavi 100. rođendan broj 13 biti sretan za Želju?
Fudbaleri Željezničara najneprijatnije su iznenađenje proljetnog dijela šampionata.
11.05.2021. u 14:37
get url
text

Plavi sa Grbavice u drugom dijelu sezone ne znaju za pobjedu, a sada su već nanizali 13 utakmica u kojima se nisu radovali (12 u prvenstvu i jednu u Kupu - devet poraza i četiri remija). Hoće li 13 biti sretan broj za izabranike Blaža Sliškovića, saznat ćemo sutra nakon gostovanja kod Veleža (18 sati).

Gledajući stogodišnju historiju, Željezničar je najduži niz bez pobjede imao u sezoni u sezoni 1976/77.

VEZANI TEKST - Most između Afrike i Balkana: Željo sklopio partnerstvo s klubom iz Gane

Za nepuna tri mjeseca, u periodu od 22. augusta do 17. novembra 1976. godine, Željo je imao niz od 14 prvenstvenih utakmica bez pobjede (šest remija i osam poraza). Tada nije bilo spasa i Plavi su ispali iz jugoslovenske elite.

Na sreću navijača, u ovoj sezoni nije ugrožen premijerligaški status, ali će imena sadašnjeg igračkog kadra predvođena kapitenom Semirom Štilićem ostati upisana kao jedna od najlošijih generacija kluba, baš ove godine kada klub slavi 100. rođendan!

Nakon devet mečeva bez pobjede klupu je napustio Amar Osim, a naslijedio ga je Blaž Slišković. Međutim, ništa se nije promijenilo, osim što je i Baka nastavio da čestita rivalima.

Uprava? Zar to postoji na Grbavici? Samir Cerić, predsjednik na daljinski, "prodaje šuplju priču", a vjerovatno ni sam više ne vejruje u ono što govori... Definitivno, nije mu mjesto na kormilu institucije kakav je Željezničar i što prije na Grbavici to shvate, prije će krenuti proces oporavka.

Podsjetimo, posljednju pobjedu Željezničar je ostvario prije nešto više od pet mjeseci, 2. decembra 2020. godine, na gostovanju kod Zrinjskog u Mostaru. Post traje više od pet mjeseci...

Ruku na srce, igrama u posljednjim utakmicama nisu ni zaslužili da upišu "tricu", a ako navijačima Plavih bilo šta može biti trunka optimizma pred sutrašnji meč, to je činjenica da se utakmica igra u Mostaru...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.