open-navfaktor-logo
search
Nakon trijumfa
Petev: Mi radimo za Bosnu i Hercegovinu, sretni smo zbog pobjede
Fudbaleri Bosne i Hercegovine večeras su u Zenici slavili protiv Finske sa 3:2, u meč četvrtog kola UEFA Lige nacija.
14.06.2022. u 23:02
get url
text

Ovim trijumfom naš tim je zadržao prvo mjesto u grupi sa velikim izgledima da u posljednja dva kola sačuvaju prvo mjesto i izbore plasman u evropsku elitu (Ligu A).

Selektor Zmajeva Ivaylo Petev nije krio oduševljenje pobjedom i igrom svojih izabranika.

- Prvo da čestitam svim momcima, jer nije lako 15 dana biti zajedno u ovom terminu. Odigrali smo dobro, imali smo veliki broj zicera. U drugom poluvremenu smo dali gol za tri boda i sretni zbog toga. Navijači su podržavali nas i hvala im - rekao je Petev. 

- Mi u stručnom štabu radimo za Bosnu i Hercegovinu, svi gledamo u jednom pravcu. Nekad ima dobrih rezultata, nekad toliko dobrih. Nekim igračima nisam dao priliku, žao mi je zbog toga. Zadovoljan sam svima - dodao je Petev. 

- Ni jedna utakmica nije laka. Izjednačena je grupa. Ponekad nije dobro, ponekad je fantastično. Suvišno je govoriti o kvalietetama Džeke, Pjanića, Krunića, Kolašinca...

Vrijeme je da sada malo odmorim, da se napunim energijom i onda idemo u nove pobjede. Ovaj tim može još puno bolje, ima prostora da se napreduje. Kao ekipa možemo puno bolje - kazao je Bugarin, dodavši:

- Nisam se pokajao što sam sjeo na klupu i imam igrače iza sebe. sIkreno, očekivao sam više bodova, ali ne mogu zamjeriti igračima, jer smo prvi u grupi - rekao Petev.

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.