open-navfaktor-logo
search
Press selektora
Petev nije odgovorio po čemu će mu navijači suditi kad nema rezultata, Đurić završio reprezentativnu karijeru
Fudbalsku A reprezentaciju Bosne i Hercegovine u junu očekuju četiri utakmice u sklopu UEFA Lige nacija.
25.05.2022. u 11:51
get url
text

Selektor Zmajeva Ivaylo Petev danas je objavio spisak igrača na koje računa.

Bh. tim će u junu odigrati dvije utakmcie protiv Finske, te po jednu s Rumunijom i Crnom Gorom.

VEZANI TEKST - Ivaylo Petev objavio spisak Zmajeva: Muhamed Bešić ponovo u reprezentaciji
 

O rezultatu koji bi zadovoljio Peteva i stručni štab, odnosno minimalnom broju bodova u predstojećim utakmicama bugarski trener je kazao kako bi bio najsretniji s maksimalnim učinkom. Na novinarsko pitanje da bi sve osim osam bodova iz četiri susreta bio neuspjeh, Petev je kazao:

- Mi ćemo napraviti sve od sebe da napravimo što bolji rezultat. Maksimum je 12 bodova, a u svakoj utakmici ići ćemo na pobjedu. Imamo dobrih igrača, vjerujem u sve. Bio bih sretniji da osvojimo i više od osam bodova.

Po dolasku na klupu bh. tima, Petev je kazao da mu javnost sudi po rezultatima. Rezultati su katastrofalni, kao i igra, zbog čega su mnogi mišljenja da bi Bugarin trebao svoje mjesto prepustiti nekome drugom. BH Fanaticosi su to i zvanično zatražili. Po čemu će mu javnost sada suditi, Petev je diplomatski odgovorio:

- Nismo pravili rezultate kakve smo očekivali. Dobre stvari se pamte dva dana, a loše uvijek. Imamo Ligu nacija, učinit ćemo sve za dobar rezultat.

Na pitanje zašto na spisku nema Milana Đurića, Petev je kazao kako je s njim razgovarao i da mu je napadač saopćio da je završio reprezentativnu karijeru.

Zmajevi će Ligu nacija otvoriti 4. juna na gostovanju kod Finske. Tri dana kasnije na Bilinom polju ćemo ugostiti Rumuniju. Gostovanje kod Crne Gore na rasporedu je 11. juna, a drugi meč sa Fincima, onaj domaći, igrat ćemo 14. juna na Bilinom polju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.