open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Petev o novom ugovoru: Još nismo pregovarali
Ivaylo Petev, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, medijima u Bugarskoj govorio je o žrijebu kvalifikacija za EURO 2024, prvom mjestu Zmajeva u Ligi nacija, novom ugovoru...
17.10.2022. u 10:21
get url
text

Bugarski strateg važeći ugovor s Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine ima do kraja godine.

- Još nismo pregovarali oko novog ugovora. Do kraja godine ima još dva i po mjeseca, tako da ima vremena - rekao je Petev.

VEZANI TEKST - Luksemburg i Lihtenštajn redovne mušterije, od Portugala svima u BiH pada mrak na oči
 

BiH je takmičenje u grupi B3 Lige nacija okončala na prvoj poziciji i tako došla do brojnih benefita uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Zmajevi su osigurali baraž, a tokom žrijebanja bili su u drugom šeširu.

- Osvojili smo prvo mjesto kolo prije kraja. Sretni smo. Želim još jednom čestitati svojim igračima na uspjehu, svi su dali sve od sebe. Ostvarili smo svoj cilj - nastavio je Petev.

Zmajevi će u kvalifikacijama za EP igrati protiv Portugala, Islanda, Luksemburga, Slovačke i Lihtenštajna.

VEZANI TEKST - We Global Football ne daje Zmajevima velike šanse da će se plasirati na EURO 2024
 

- Mislim da ova ekipa ima potencijal i nadam se da možemo napraviti sljedeći korak, a to je da BiH prvi put igra na Evropskom prvenstvo. Nadam se da ćemo to uspjeti. Nakon žrijeba rekao sam da je Portugal favorit, a da su sve ostale reprezentacije na istom nivou. BiH ima potencijal suprotstaviti se bilo kojoj ekipi i pobijediti je - smatra Petev.

Bugarin je ispričao i kako je trenirati zvijezdu Edina Džeku, ali i ostale druge poznate fudbalere koje BiH ima poput Miralema Pjanića, Seada Kolašinca, Radeta Krunića...

- Džeko je sjajan igrač i izuzetna osoba. Njegovo mišljenje o mom radu je najveća ocjena koju mogu dobiti. Lako je raditi s takvim igračima. Veliki su profesionalci i ne morate se obazirati na stvari poput discipline i predanosti treninzima. Dali su primjer svima ostalima u ekipi - smatra Petev.

Kvalifikacije za EURO igraju se od marta do novembra naredne godine, a BiH prvi meč igra s Islandom 23. marta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.