open-navfaktor-logo
search
Pred Finsku i Ukrajinu
Petev sretan zbog povratka važnih igrača, objasnio zašto nema Vrančića i Bilbije
Ivaylo Petev nije mnogo eksperimentisao. Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine za odlučujuće dvije utakmice kvalifikacija za SP protiv Finske i Ukrajine pozvao je provjerene snage.
29.10.2021. u 12:03
get url
text

U odnosu na oktobarske mečeve nema novih imena. No, u odnosu na prošli spisak poziv nije dobio Mario Vrančić iz Stoke Cityja.

- Ovi su se igrači pokazali i zaslužili da budu tu. Žao mi je što Vrančić nije došao prošli put. Puno je igrača u mom kadru. Kada budem mislio da neki igrač može pomoći reprezentaciji, on će biti tu - kazao je Petev, objasnivši zašto nije pozvao Nemanju Bilbiju, najboljeg igrača PLBiH:

{$galerijaFotografija}

- Pratim PLBiH i znam svakog igrača iz svakog kluba. I Džeko i Menalo i Demirović i Prevljak su od starta tu i ići ćemo sa njima i dalje. Oni su najbolji i zasluženo su tu.

Selektor BiH bio je zagonetan kada je govorio o taktici za predstojeća dva meča.

- Moguće je da taktički nastavimo na isti način. Naravno da ćemo uvoditi nove stvari. Želimo izgledati bolje - rekao je Petev:

- Nema lakšeg protivnika. Obje utakmice će biti teške, a najteža protiv Finske. Bitno je da se mi dobro pripremimo. Pukki? Nadam se da će odbrambeni igrači odraditi dobar posao i da neće imati mnogo prilika.

Optimista sam od prvog dana. Znam da imamo jako kvalitetne igrače i to mi daje optimizam.

Odgovorio je i na pitanje o Fincima, s kojim u posljednja dva meča imamo pozitivan skor - remi 2:2, te pobjeda u Zenici 4:1.

- Puno je prošlo od utakmice 2:2, a pogotovo od ove 4:1. Fudbal se mijenja svaki dan. Nije toliko bitno kako će oni igrati. Bitno je kako ćemo mi. Fokusiran sam na nas i nadam se da ćemo uzeti tri boda.

Sretan sam što nam se vraćaju oporavljeni igrači i molim Boga da svi dođu zdravi na okupljanje 8. novembra.

VEZANI TEKST - Ivaylo Petev objavio spisak Zmajeva za utakmice protiv Finske i Ukrajine

Puno mi znači da će biti pun kapacitet Bilinog polja. Siguran sam da će nam navijači pomoći. Jedva čekam da to vidim uživo. Do sada sam to gledao samo na TV-u. Taktika?

Mijenjamo mi taktiku non-stop i tokom utakmice. Najbitnije je da u svakom momentu znamo šta radimo, da budemo čvrsti i da pokažemo najbolje što znamo - zaključio je Petev.

Susret protiv Finske na rasporedu je 13. novembra na Bilinom polju, gdje će izabranici Ivayla Peteva dočekati i Ukrajince tri dana kasnije.

Dva kola prije kraja kvalifikacija BiH zauzima četvrto mjesto u grupi sa sedam bodova. Prva je Francuska sa 12 bodova, druga Ukrajina sa devet i utakmicom više, treća Finska sa osam i posljednji Kazahstan sa tri boda.

Ivaylo Petev - 29.10.2021.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.