open-navfaktor-logo
search
Obraćanje medijima
Petev: Želimo pobijediti, ne pitajte kako, Džeko: Selektor ne donosi bolje rezultate
Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev na klupi Zmajeva debitovat će u Helsinkiju protiv Finske.  
23.03.2021. u 16:38
get url
text

Upravo se Bugarin na oficijelnoj konferenciji za medije pojavio u društvu kapitena Edina Džeke. Prvo pitanje odnosilo se na nastup Dijamanta u sutrašnjoj utakmici.

- Spreman sam za sutra - odgovorio je Džeko na pitanje finskog novinara.

Selektor Petev je kazao da bh. tim nema problema s povredama i da se nada da će posljednji trening proći bez problema, kako bi svi igrači sutra bili na raspolaganju.

- Na 90 posto sam spreman za prvih 11. Sutra ću na sastanku igračima reći startere - poručio je Petev poslije pitanja "ima li u glavi prvih 11".

- Imamo plan, želimo pobijediti, a na koji način ćemo to pokušati ostvariti, vidjet ćete sutra - odgovorio je selektor na pitanje da li će Zmajevi igrati ofanzivno ili defanzivno.

On je dodao da će bh. tim svim snagama ići na pobjedu, a da li bi unaprijed bio zadovoljan osvojenim bodom, nije želio komentirati.

Upitan da li je zabrinut zbog forme Pjanića koji sve manje igra u Barceloni, Petev je kazao da nije.

- Miralem i kapiten su preiskusni igrači, znaju kako i na koji način se ponašati. Nadam se da će on i cijela ekipa sutra biti na dobrom nivou - optimističan je Bugarin.

Edin Džeko je o dolasku novog selektora kazao da očekuje bolje rezultate.

-Sam selektor ne donosi bolje rezultate. Mi smo igrali kvalifikacije, nismo bili na nivou na kojem trebamo biti. Od igrača očekujem, počevši od mene, mnogo, mnogo više, nego što smo davali - poručio je kapiten.

- Utakmica je bitna za obje reprezentacije. Moramo biti pravi kao ekipa, samo tako možemo do željenog rezultata - smatra Džeko.

Utakmica između Finske i Bosne i Hercegovine igra se u srijedu od 20.45 sati.

Finska se u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se igra ove godine nalazila u grupi sa Zmajevima, gdje je zajedno s Italijom izborila plasman na završni turnir.

Finci su na svom terenu pobijedili BiH 2:0, a Zmajevi su u revanšu na Bilinom polju slavili rezultatom 4:1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.