open-navfaktor-logo
search
Selektor Ukrajine
Petrakov pred duel sa Zmajevima: Nije nam dozvoljeno remizirati
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 20.45 sati gostuje u Lavovu kod Ukrajine u bitnom susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.
11.10.2021. u 12:10
get url
text

Ukrajinci su u subotu s 2:1 trijumfovali u gostima kod Finske, što im je ujedno bila i prva pobjeda u ovim kvalifikacija poslije pet vezanih remija.

VEZANI TEKST - Pyatov usporedio Finsku i BiH, govorio i o Edinu Džeki

Ukrajinski selektor Oleksandr Petrakov u svom zvaničnom obračanju medijima pred duel sa Zmajevima govorio je o igračima koje će imati na raspolaganju za utakmicu na Lviv Areni.

- Sve je uredu, nemamo nikakvih gubitaka, večeras ćemo odraditi trening - odgovorio je Petrakov na novinarsko pitanje da li će lijevi bek Eduard Sobol i kapiten Andriy Yarmolenko biti spremi za utakmicu protiv BiH.

Petrakov tvrdi kako se nije unaprijed pripremao za duel sa Zmajevima, imao je važnijeg posla...

- Nisam unaprijed gledao utakmice Bosne i Hercegovine, bio sam zauzet pripremama za Finsku. Kada smo ušli u avion, odmah sam dobio određene informacije. Pregledao sam mečeve Bosanaca protiv Kazahstana i Francuske. Prije jučerašnjeg treninga smo 20 minuta gledali detalje, a danas ćemo održati polusatnu analizu - dodao je stručnjak koji je na klupi Ukrajinaca naslijedio legendarnog Andriya Shevchenka.

VEZANI TEKST - Zubkov: U reprezentaciji BiH imam nekoliko prijatelja, bit će interesantno

O tome kako će motivisati igrače za sutrašnji meč, Petrakov je kazao:

- Nije im potrebna motivacija, dovoljno je reći da ih znam od 2010. godine. Kada su bili mlađi, možda im je trebala motivacija, oni su sada iskusni igrači kojima nije potrebno bilo šta govoriti. Oni znaju sve, nije nam dozvoljeno remizirati.

Zvanični trening selekcija Ukrajine održati će danas na Areni Lviv s početkom u 18 sati.

Press konferencija našeg nacionalnog tima zakazana je za 17.45 sati po centralnoevropskom vremenu, dok posljednji trening naše selekcije počije u 18.30 sati.

Susret u Lavovu igra se u utorak sa početkom u 20.45 sati uz direktan TV prijenos na Nova BH, a pravdu na ovom meču dijelit će njemački arbitar Felix Zwayer.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.