open-navfaktor-logo
search
UEFA takmičenja
Pirićev AEK prokockao veliku prednost, nestvaran povratak Fenerbahčea, Saničaninu ni minuta u Francuskoj
Dva sjajna meča odigrana su u petom kolu grupe B Evropske lige, a oba su okončana identičnim rezultatom - 3:3.
27.10.2022. u 20:54
get url
text

AEK Larnaca, bh. reprezentativaca Kenana Pirića i Hrvoje Miličevića, imao je dva pogotka prednosti protiv Dinamo Kijeva (3:1), ali je ukrajinski predstavnik golovima u 82. i 92. minuti poravnao rezultat i stigao do boda.

Remi AEK-u ne mijenja mnogo poziciju na tabeli, s obzirom na to da će završiti na trećem mjestu i takmičenje nastaviti u Konferencijskoj ligi.

Fantastičan meč u Istanbulu odigrale su dvije prvoplasirane ekipe grupe Fenerbahče i Rennes. Završeno je 3:3, iako su gosti golovima Gouirija i Terriera nakon pola sata vodili rezultatom 0:3.

Fenerbahče je smanjio preko Valencije u 42. minuti, za 2:3 je pogodio Zajc osam minuta prije kraja, a Mor je u 88. minuti postavio konačan ishod.

Fenerbahče i Rennes imaju po 11 bodova i zagarantovano proljeće u Evorpskoj ligi.

U izuzetno neizvjesnoj grupi F Lazio je teškom mukom i preokretom savladao danski Midtjylland sa 2:1 i došao do osmog boda i prvog mjesta u grupi. Danci su ostali na pet bodova, koliko imaju Feyenoord i Sturm koji će snage odmjeriti od 21 sat.

Malme Dennisa Hadžikadunića upisao je i peti poraz u grupi D. Bolji od švedskog tima bio je Royale Union slavivši sa 0:2. Hadžikadunić je igrao cijeli meč.

PSV je u grupi A pobijedio Arsenal sa 2:0 i nanio Topnicima prvi poraz, a obje ekipe definitivno na proljeće nastavljaju borbu u Evropskoj ligi.

Kada je u pitanju Konferencijska lige, Nica je u Francuskoj nadigrala Partizan sa 2:1 i tako se poravnala s beogradskim timom na prvom mjestu na tabeli. Siniša Saničanin meč je pratio s klupe.

Druga utakmica ove grupe između Slovacka i Kelna zbog guste magle je odgođena za sutra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.