open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Pjanić u pobjedi Barce protiv Juventusa iznudio crveni karton, "petarda" Uniteda
Barcelona je u derbiju drugog kola grupne faze Lige prvaka kao gost savladala Juventus 2:0, a Miralem Pjanić protiv svog donedavnog kluba odigrao je cijeli meč.
28.10.2020. u 22:54
get url
text

Pjanić je u drugoj minuti spakovao asistenciju Griezmannu, a Francuz uzdrmao stativu.Prethodno je Pjanić šutirao sa distance,Szczesny odbranio.

U 14. minuti Barca stiže do prednosti. Dembele je šutirao, lopta na putu prema golu zakačila Chiesu, promijenila putanju i završila u mreži.

U 23. minuti gosti su mogli povećati prednost. Sjajno su kombinovali Griezmann i Messi, ovaj drugi iz izgledne pozicije loše šutirao.

Barcelona je imala veliki broj prilika da slavi i ubjedljivije, ali ofanzivci Katalonaca nisu bili na nivou. Čak su nekoliko puta prekombinovali u šesnaestercu Juventusa.

Mogla je Stara dama kazniti Barcelonu. Pogađali su domaći mrežu Barce čak tri puta, ali sva tri gola Morate poništena su zbog ofsajd pozicija nakon intervencije VAR-a.

Juventus je od 85. minute igrao s igračem manje. Drugi žuti karton zbog prekršaja nad Pjanićem zaradio je Demirel.

Igrača više Barca je krunisala u prvoj minuti nadoknade pogotkom Messija iz penala kojeg je izborio mladi Fati.

U drugoj utakmici ove grupe Ferencvaroš i Dinamo Kijev remizirali su u Budimpešti rezultatom 2:2. Gosti su imali dva gola prednosti, ali se Ferencvaroš nije predavao. Adnan Kovačević igrao je do 86. minute, a Eldara Ćivića nije bilo u timu.


Manchester United je u sklopu grupe H deklasiro Leipzig sa 5:0. Hat-trick je postigao Rashford, a strijelci su bili još Greenwood i Martial. Ranije je u ovoj grupi pobjedu protiv Bašakšehira uknjižio PSG.

Borussia Dortmund je u grupi F slavila protiv Zenita 2:0, a Club Brugge i Lazio su remizirali 1:1.

U grupi E Sevilla je minimalnim rezultatom 1:0 pobijedila Rennes.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.