open-navfaktor-logo
search
La Liga
Pobjeda Barce, dva gola Messija i ni minut za Pjanića
Barcelona je na Nou Campu s 5:2 savladala Getafe u susretu 31. kola španske La Lige i tako stigla do 21. ovosezonske pobjede.
22.04.2021. u 23:51
get url
text
get url
text

Nakon večerašnjeg trijumfa Katalonci su se vratili na treće mjesto. Za drugoplasiranim Realom zaostaju dva boda, dok vodećim Atleticom kasne pet bodova. Ipak, Barca u odnosu na timove iz španske prijestolnice ima i utakmicu manje.

Katalonci su do vodstva stigli već u osmoj minuti golom Lionela Messija. Samo četiri minute kasnije Lenglet je pogodio vlastitu mrežu za izjednačenje.

Stoperu Barcelone revanširao je Chakla koji je u 28. minuti matirao svog golmana, da bi u 33. drugim golom na utakmici Messi povisio na 3:1.

U nastavku meča u kojem Miralem Pjanić ponovo nije dobio ni minute gosti su u 69. minuti uspjeli smanjiti na 3:2, te tako utakmicu u završnisi učiniti nešto uzbudljivijom.

Tri minute prije kraja Araujo je pogodio za 4:2, da bi Griezmann postavio konačnih 5:2 udarcem sa bijele tačke u sudijskoj nadoknadi. Zanimljivo da je Messi odustao od izvođenja najstrožije kazne i potencijalnog hat-tricka kako bi se francuski napadač upisao u strijelce.

La Liga, 31. kolo:
Atletico Madrid - Huesca 2:0
Granada - Eibar 4:1
Real Sociedad - Celta Vigo 2:1
Barcelona - Getafe 5:2

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.