open-navfaktor-logo
search
Nova rubrika
Pogledajte kako TV Pink najavljuje atentat na Vučića, kao vremensku prognozu
Atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na Pinku je postao redovna vijest i najavljuju ga kao vremensku prognozu.
21.01.2022. u 19:50
get url
text

Tako je voditeljica informativne emisije kazala "kako TV Pink saznaje, atentat na predsjednika Vučića predviđen je da se izvrši u februaru".

I Vučićev odani saradnik, Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije također je otkrio "najnovije informacije".

- Posredstvom Evropola dobili smo info 14. januara pod oznakom "hitno", od jedne zemlje članice EU, obaviješteni smo o postojanju organizovane kriminalne grupe, koja za svoj cilj ima atentat na predsjednika Republike Aleksandra Vučića.

Nakon toga, zajedno sa Evropolom pokrenuli smo opsežnu akciju. Na čelu te zločinačke organizacije je Radoje Zvicer, jedan od vođa kavačkog klana, uključen u organizaciju i naručivanje više ubistava na teritoriji CG i drugih zemalja. Da li je on ovu grupu okupio i organizovao sam ili je dobio naredbu od svog političkog vođe, tek će utvrditi istraga, a do tada će MUP i BIA o svim saznanjima obavještavati Tužilaštvo za organizovani kriminal - rekao je Vulin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.