open-navfaktor-logo
search
Velika gužva
Pola lige za Evropu, pola za opstanak: Ko je najviše profitirao u 24. kolu PLBiH?
Utakmicom na Tušnju u kojoj je Sarajevo poslije spektakularnog preokreta savladalo Slobodu sa 3:2 kompletirano je 24. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.
02.04.2023. u 21:08
get url
text

I dok Zrinjski sigurno gazi ka novoj tituli prvaka BiH, mnogo neizvjesnosti nas očekuje u borbi za Evropu i opstanak. Praktično, bh. elita je podijeljena na dva dijela - gornji koji se bori za UEFA takmičenja i donji, onaj za opstanak.

Prema trenutnoj situaciji u UEFA takmičenja plasirat će se tri prvoplasirana tima naše zemlje i osvajač Kupa BiH (ukoliko najmasovnije takmičenje osvoji ekipa koja je u top tri, onda će u Evropu i čevrtoplasirana ekipa iz domaćeg prvenstva).

Do kraja sezone je još mnogo bodova u igri, ali nakon ove dionice svakako su najviše profitirali Velež i Sarajevo. Gostujućim pobjedama kod Sloge i Slobode maskimalno su iskoristili poraze Širokog Brijega i Željezničar, odnosno remi drugoplasiranog Borca i bodovno su uhvatili priključak u borbi za vrh tabele.

Rođeni su na tri boda od trećeplasiranog tima sa Pecare, dok je Sarajevo na pet bodova od Širokobriježana, što nam garantuje uzbudljiv nastavak sezone.

VEZANI TEKST - Nemile scene na Tušnju: Policija spriječila fizički obračun zaštitara i trenera golmana Sarajeva

Gužva je i u "donjem domu". Od ekipa koje se bore za opstanak pobjede su ostvarili Leotar i Igman. Trebinjci su se odlijepili na plus tri u odnosu na posljednjeplasiranu Slogu, odnosno na dva boda ispred Slobode, Tuzla Cityja, Igmana i Posušja.

Tim iz Konjica u derbiju začelja, koji "vrijedi šest bodova" savladao je Posušje, te je nakon dugo vremena pobjegao sa začelja. Fenjer je preuzela Sloga, koja je porazom od Veleža napravila veliki korak u borbi za opstanak.

Uz derbi Borca i Zrinjskog, i u narednom kolu očekuje nas nekoliko duela ekipa koje se bore za Evropu i opstanak, što je garant da ćemo uživati u kvalitetnom fudbalu.

Parovi 25. kola

Široki Brijeg - Igman
Borac - Zrinjski
Željezničar - Tuzla City
Velež - Leotar
Sarajevo - Sloga
Posušje - Sloboda

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.