open-navfaktor-logo
search
Svečanost u Bužimu
Položen kamen temeljac za izgradnju Muzeja 505. viteške brigade
U Bužimu je danas položen kamen temeljac za izgradnju Muzeja 505. viteške brigade. Muzej će biti izgrađen na zemljištu na kojem se nalazi i Turbe generala Izeta Nanića i svih poginulih pripadnika brigade.
15.08.2021. u 20:15
get url
text
Kamen temeljac položen u Bužimu

Kamen temeljac položen je na godišnjicu osnivanja 505. viteške brigade, a ceremoniju je, između ostalih, uveličao i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

VEZANI TEKST - Porodica generala Izeta Nanića poklonila zemljište za izgradnju Muzeja 505. viteške brigade

Ineče, u ime porodice Nanić, Rasima Nanić poklonila zemljište za izgradnju ovog objekta od posebnog značaja za sve patriote države Bosne i Hercegovine.

Za izgradnju Muzeja postoje već osigurana sredstva. Na općinskom računu za ovu namjenu već se nalazi 200.000 KM. U budžetu kantona planiran je iznos od 100.000 KM, a izvjesna su i sredstva Saudijskog fonda od oko 125.000 KM.

Prema do sada urađenim proračunima vrijednost ovog projekta je veća od milion KM, a zadatak i obaveza političkih predstavnika iz Bužima, na svim nivoima vlasti, jeste da rade na iznalaženju sredstava za završetak projekta i otvaranje Muzeja brigade.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.