open-navfaktor-logo
search
Ništa od odbrane naslova
Portugal i Cristiano se oprostili od EURO-a, Belgijanci zakazali okršaj s Italijom
Aktuelni prvaci Evrope, fudbaleri Portugala, završili su svoj nastup na ovogodišnjem EURO-u nakon što su večeras u Sevilli poraženi od Belgije s 1:0.
27.06.2021. u 22:55
get url
text

Portugalci su bili ti koji su imali prvu ozbiljniju priliku preko Dioga Jote, no njegov udarac iz šeste minute otišao je pored desne stative belgijskog gola.

U 25. minuti Cristino Ronaldo je šutirao iz slobodnjaka, ali je Thibaut Courtois zaustavio udarac kapitena Portugala.

Tri minute prije kraja prvog poluvremena selekcija Roberta Martineza stigla je do prednosti. Thorgan Hazard je pogodio silovitim udarcem sa 20-ak metara, a čudna putanja lopte spriječila je Rui Patricija da bolje reaguje.

Drugo poluvrijeme loše je počelo za Belgijance, povrijedio se Kevin De Bruyne.

Novu priliku za Portugalce imao je Diogo Jota, koji je na ovom EP-u pravi "mister promašaj" ove selekcije. Iako se u porazu od Njemačke upisao u strijelce, definitivno je igrač Selecaa s najviše promašenih velikih prilika na turniru.

U nastavku je Portugal uspio kreirati nekoliko dobrih prilika, pogotovo u finišu utakmice.

Prvo je udarac Rubena Diasa nakon kornera odbranio Courtois u 82. minuti utakmice, da bi samo minutu kasnije Raphael Guerreiro bio najbliže izjednačenju. Ipak, kada je sjajni golman Belgije bio već savladan, ispriječila se stativa.

Posljednju priliku za izjednačenje u 88. minuti imao je Andre Silva, ali je golman Reala i ovog puta odlično reagovao i tako Portugalce poslao kući.

Belgija će u četvrtfinalu igrati protiv Italije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.