open-navfaktor-logo
search
NBA zvijezda
Posjeta Jusufa Nurkića iznenadila kadetske reprezentativke BiH
Bh. kadetkinje, koje se na Ilidži spremaju za nastup na Evropskom prvenstvu, nisu krile oduševljene posjetom NBA zvijezde
Amela Sijerčić
31.07.2019. u 17:22
get url
text

Centar Portland Trail Blazersa i košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić danas se pojavio na treningu ženske kadetske košarkaške selekcije naše zemlje.

Bh. kadetkinje, koje se na Ilidži spremaju za nastup na Evropskom prvenstvu, nisu krile oduševljene posjetom NBA zvijezde, a posjetom je pozitivno iznenađena bila i legendarna Razija Mujanović, team menadžer naših ženskih košarkaških selekcija.

Jasno iz Košarkaškog saveza BiH Nurkiću su se zahvalili na posjeti putem zvanične Facebook stranice, na kojoj su objavili i zajedničku fotografiju Nurkića i kadetskih reprezentativki, a istu stvar učinila je i članica FIBA-ine Kuće slavnih Razija Mujanović na svom Instagram profilu.

- Poštujem, volim i cijenim ovog momka! Skoro pa isti put smo imali, od djece sa sela koja su se relativno kasno počela baviti košarkom, u koju su mnogi sumnjali i govorili "nema od njega/nje ništa", do krova svijeta i "vidi bolan, on/ona igra u NBA/WNBA"! U Jusufu vidim sebe. U Jusufu je Bosna i Hercegovina. Tako običan i jednostavan, a tako drzak i "zeznut" kad treba! Uvijek mi je drago popiti kahvu sa njim, razmijeniti mišljenja, nasmijati se i napraviti planove za dalje. Neka si ti nama Juka živ i zdrav, i da se ponosimo sa tobom i dalje - napisala je Mujanović na Instragamu u prilogu zajedničke fotografije s Nurkićem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.