open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Posušje i Tuzla City zatvaraju 13. kolo Premijer lige
U posljednjem susretu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Mokri Dolac danas se od 15 sati sastaju Posušje i Tuzla City.
09.10.2022. u 07:54
get url
text

Ovaj susret su iz domaćeg tabora najavili trener Goran Granić i igrač Luka Lučić.

Granić je naglasio kako Tuzla City zaslužuje poštovanje, ali i da Posušje ima svoje adute u toj utakmici i da može zaprijetiti.

-  U prošloj utakmici protiv Veleža smo pokazali borbenost i čvrst pristup na terenu i vjerujem da će navijači to znati nagraditi. Moram istaći da ih je bilo i na tom gostovanju što je za svaku pohvalu i njihova podrška nam puno znači. Način igre koji smo prikazali protiv Veleža je pokazatelj kako trebamo igrati i želimo nastaviti u tom smjeru. Imamo poštovanje prema Tuzla Cityu koji je i ove sezone u borbi za najviše ciljeve, a za nas je olakšavajuća okolnost što igramo na domaćem terenu pred našim navijačima – kazao je Granić.

Luka Lučić smatra kako Posušje ima kvalitetu kojom se može suprotstaviti svakoj momčadi u Premijer ligi.

- Moramo ponoviti pristup i način igre s utakmice protiv Veleža. Očekujem kao i uvijek veliku podršku naših navijača. Znamo protiv koga igramo i svjesni smo da je Tuzla City kvalitetna momčad. Međutim, pokazali smo da se možemo nositi s jačim momčadima i vjerujem da možemo doći do pozitivnog rezultata – rekao je Lučić.

Što se tiče Tuzla City, za razliku od prethodnog protiv Sarajeva, trener Jović na raspolaganju će imati trojac iz zadnje linije Čeliković-Šukilović-Mehidić dok se Hrkać i Coulibaly dobro oporavljaju i trebali bi bit u konkurenciji.

Trijumf nad Sarajevom vratio je samopouzdanje Plavima i samouvjereni stižu u Posušje odakle se žele vratiti sa tri boda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.