open-navfaktor-logo
search
Preovladao razum
Potvrđena saznanja Faktora: Gigović skinut sa liste delegiranja
Komitet za sudije i suđenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je održao novu sjednicu, a glavna tema razgovora bio je Miloš Gigović, sudija meča 10. kola PLBiH Borac - Velež.
13.10.2020. u 18:25
get url
text

Baš kao što je Faktor i najavio jučer, arbitar iz Bosanske Gradiške koji je u pomenutom susretu u Banjoj Luci "pogurao" domaći sastav, neće dijeliti pravdu u odgođenoj utakmici osmog kola PLBiH između Zrinjskog i Širokog Brijega.

Gigović je suspendovan je do daljnjeg, a dužina kazne bit će određena naknadno.

VEZANI TEKST - Sudija Miloš Gigović, koji je "pogurao" Borac protiv Veleža, ipak će biti kažnjen

Umjesto njega, pravdu na stadionu Pod Bijelim brijedom dijelit će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, piše SCsport.ba.

Na ovaj način otklonjene su sve prepreke kako bi se delegirale sudije za mečeve 11. kola domaćeg šampionata, kao i za susrete osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Podsjećanja radi, Dragan Banjac i Ognjen Valjić, dvojica članova Komiteta za sudije i suđenje prvonitno su bili protiv toga da se Gigović kazni, dok je Miro Hrkač bio suzdržan.

Ipak, očito je na današnjoj sjednici preovladao razum pa je došlo do promjene u mišljenjima jer je Premijer ligi prijetila "blokada".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.