open-navfaktor-logo
search
Dočekuju Hoffenheim
Poznat početni sastav Schalkea: Gross ipak neće "eksperimentisati" sa Kolašincem
Fudbaleri Schalkea danas od 15.30 sati igraju prvi domaći meč u 2021. godini.
09.01.2021. u 14:34
get url
text

Protekla kalendarska godina bila je za apsolutni zaborav, a 2021. Rudari su dočekali na posljednjem mjestu bundesligaške tabele sa svega četiri boda.

U međuvremenu Christian Gross je stigao na trenersku poziciju, no ni to nije mnogo promijenilo jer je tim iz Gelsenkirchena u prošlom kolu poražen u gostima kod Herthe s 3:0, što je bila 30. vezana prvenstvena utakmica bez pobjede.

Kraljevskoplave još samo jedan meč bez pobjede dijeli od negativnog rekorda koji drži Tasmania Berlin, a ako danas ne porazi Hoffenheim, Schalke će izjednačiti negativni rekord iz sezone 1965/1966 godina.

Christian Gross već je odredio početni sastav za današnju utakmicu. Švicarski stručanjak odlučio je da će od prve minute zaigrati i Sead Kolašinac, no Zmaj će igrati na poziciji lijevog beka, što znači da Gross danas ipak neće eksperimentisati sa reprezentativcem BiH na poziciji zadnjeg veznog, što je najavio kao mogućnost na press konferenciji održanoj u petak.

Schalke će igrati u sastavu: Fährmann, Kabak, Nastasić, Uth, Serdar, Stambouli, Kolašinac, Harit, Schöpf, Becker, Hoppe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.