open-navfaktor-logo
search
EHF odlučio
Poznata sudbina Rukometnog saveza BiH
EHF će svakako nastaviti da prati situaciju u radu novog Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine
20.09.2018. u 18:50
get url
text
Rukometni savez Bosne i Hercegovine

Početkom augusta Evropska rukometna federacija (EHF) poslala je pismo na nekoliko relevantnih adresa u BiH u kojem je zaprijetila je da suspenzijom Rukometnog saveza BiH, ukoliko se situacija u Savezu pod hitno ne promijeni. Osim toga navedeno je da će klubovima i reprezentaciji biti zabranjeno učešće u svim takmičenjima.

U proteklom periodu krovna kuća bh. rukometa riješila je goruće probleme, a danas je na sastanku rukovodstva EHF-a u Barceloni odlučeno da neće biti suspenzije RSBiH.

- Potvrđujem da je rukomet u BiH bila tema rasprave na sastanku EHF-ovog Izvršnog Komiteta, održanog danas u Barceloni. Izvršni Komitet je primio k znanju formiranje novog saveza u BiH, te činjenicu da je ovo tijelo priznato od strane Nacionalnog olimpijskog komiteta, kao i da je u procesu registracije. Također je naglašeno da je ovo novo tijelo osiguralo registraciju za nove sezone uključujući i kvalifikacije za EHF EURO 2020. te takmičenja Europskog kupa - naveli su EHF-a za N1.

Ipak, EHF će i dalje pratiti situaciju u Rukometnom savezu BiH.

- EHF će svakako nastaviti da prati situaciju u radu novog saveza - istakli su iz EHF-a.

Krajem augusta održana je vanredna sjednica Skupštine Rukometnog saveza BiH, na kojoj su prihvaćene ostavke starog rukovodstva, a imenovani su novi članovi Upravnog odbora.

Skupština je svojim odlukama omogućila je novom Upravnom odboru da formira dva nova udruženja, jedno za domaće takmičenje, drugo za reprezentaciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.