open-navfaktor-logo
search
Nedisciplina
Poznati fudbaleri koji su prekršili karantin i samoizolaciju, među njima i jedan Zmaj
Karantin zbog pandemije koronavirusa teško pada svima, nisu ljudi naviknuti biti u "pritvoru", ali većina zna da su to mjere zbog njihove sigurnosti i zdravlja.
06.04.2020. u 16:22
get url
text

Ipak, mnogo je i onih nemarnih, neodgovornih i nedisciplinovanih, koji bez obzira na sve krše mjere o karantinu ili samoizolaciji.

Mnogo njih je i među poznatim sportistima, pogotovo među fudbalerima.

Neki poput srbijanskog reprezentativca i napadača Real Madrida Luke Jovića dobili su mjesto na naslovnim stranicama brojnih listova. Mladi fudbaler rođen u Bijeljini dospio je čak na naslovnicu Marce, nakon što je u Beogradu prekršio samoizolaciju kako bi posjetio svoju djevojku Sofiju Milošević.

U problemu sa zakonom zbog kršenja odredbi vlasti bila su još dvojica srbijanskih fudbalera, a riječ je o Nikoli Ninkoviću i Aleksandru Prijoviću. Ovaj posljednji na kraju je čak priveden nakon što je prekršio policijski sat u Srbiji.

Sve trojica srbijanskih fudbalera su dobili krivične prijate, dok je Prijović osuđen na tri mjeseca kućnog pritvora.

Bahatim i nedisciplinovanim postupcima fudbalera može "pohvaliti" i Engleska.

Engleski reprezentativac i fudbaler Manchester Cityja otišao je korak dalje pa je u svoj stan pozvao dvije prostitutke kojima je platio 2.200 funti za cjelonoćno orgijanje. Nakon što je poslije toga licemjerno apelovao na ljude da ne krše samoizolaciju i da ostanu kod kuće, prostitutke su i revolta otkrile britanskim tabloidima seks skandal.

I kapiten Aston Vile, Jack Grealish, prvobitno je apelovao na ljude da ostanu kod kuće, a zatim otišao na zabavu kod prijatelja. Kasnije je u alkoholiziranom stanju udario tri automobila jer nije imao kontrolu nad svojim vozilom.

Karantin je prekršio i Wayne Rooney, koga je policija nedavno otjerala s ulica u Engleskoj, a sumnja se da je išao da se vidi upravo s Kyleom Walkerom.

Ruski fudbaler Fjodor Smolov je baš kao i Luka Jović karantin napustio zbog djevojke, dok je Jerome Boateng skrivio saobraćajnu nesreću jer je u vrijeme karantina želio posjetiti bolesno dijete.

Kako su ranije pisali mediji u Italiji karantin su samoinicijativno napustili Gonzalo Higuain, Miralem Pjanić i još neki fudbaleri Juventusa, iako je kasnije italijanski velikan pokušao "ublažiti" njihov potez kazavši kako su za to, navodno, imali dozvolu kluba, iako je njihov potez žestoko osuđen u italijanskoj javnosti.

Među onima koji su prekršili odredbe karantina je i bivši fudbaler Newcastlea, sada pomoćnik selektora Perua, Nolberto Solano. On je samoizolaciju napustio nakon kako bi prisustvovao zabavi na kojoj ga je kasnije uhapsila policija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.