No, da stvar bude zanimljiva zaključci koji su jučer (četvrtak, op. a.) objavljeni na zvaničnoj internet stranici Saveza u potpunosti se kose s onim što je rekao prvi čovjek bh. odbojke.

VEZANI TEKST - Prvenstvo završeno, prvaci nisu proglašeni: Predsjednik Fatić predlaže klubovima da tuže OSBiH

Naime, već u prvoj tački kratke objave, koja je javnosti predstavljena dan nakon održavanje telefonske sjednice Upravnog odbora, navodi se kako "nije usvojena Odluka o završetku takmičenja Premijer liga Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine u sezoni 2019/2020".

Da, stvar bude gora i drugi zaključak sjednice UO je u suprotnosti s onim što je izjavio Fatić, a u njemu se navodi kako "nije usvojena Odluka o neproglašavanju prvaka u muškoj i ženskoj konkurenciji za sezonu 2019/20".

Čini se da stavovi OSBiH ipak nisu usaglašeni oko ishoda aktuelne sezone ili se predsjednik Saveza "posvađao" sam sa sobom jer je Fatić novinaru Fene rekao jedno, a zvanična stranica OSBiH objavila sasvim drugo.

Prvake možda nećemo dobiti, neće ih dobiti ni mnogo "odbojkaškije" zemlje od naše, ali bi bilo dobro da se ova situacija izvede na čistac i pojasni do kraja.