open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Preokret u Londonu: Produžena agonija Arsenala
Sead Kolašinac nije igrao zbog povrede
28.11.2019. u 22:56
get url
text

Arsenal je odigrao sedmi meč bez trijumfa u svim takmičenjima, a treneru Unaiu Emeryju ozbiljno se trese stolica.

Topnici su večeras pred svojim navijačima poraženi od Frankfurta sa 2:1 u petom kolu grupe F Evropske lige, iako im je za plasman u narednu rundu bio dovoljan i bod.

Arsenal je poveo preko Aubameyanga u 45. minuti. Engleski predstavnik je bio dominantniji na terenu u prvom poluvremenu, a u drugom dijelu su "nestali" s travnjaka, što je Frankfurt kaznio golovima Kamade u 55. i 64. minuti.

Sead Kolašinac nije igrao zbog povrede.

U drugom susretu ove grupe Guimaraes i Standard su remizirali u Portugalu rezultatom 1:1. Gojko Cimirot je odigrao cijeli meč za Standard.

Arsenal uoči posljednjeg kola ima 10, Frankfurt devet, Standard sedam, a Guimaraes dva boda.

Arsenal ćeu goste kod Standarda, a Frankfurt dočekuje Guimaraes.

Plasman u naredni krug iz grupe E izborio je Celtic nakon pobjede protiv Rennesa sa 3:1. Lazio je u Rimu nadigrao Cluj sa 1:0 i ostao u borbi za drugu poziciju.

Sevilla u grupi A ima stopostotan učinak. Večeras je španski tim savladao Qarabag sa 2:0. Mrežu azerbejdžanskog predstavnika čuvao je Asmir Begović. Golove za Sevillu postigli su Gil u 61. minuti i Dabbur u drugoj minuti sudijske nadoknade.

APOEL je u Luksemburgu savladao Dudelange sa 2:0 i zasjeo na drugu poziciju u grupi A.

Kopenhagen je u grupi B nadigrao Lugano 1:0 i uoči posljednjeg kola drži prvu poziciju sa devet bodova. Sjajan meč odigrali su Malme i Dynamo Kijev, a na kraju je završeno pobjedom Šveđana sa 4:3. Malme ima osam, Dynamo Kijev šest, a Lugano dva boda.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.