Fikret Prevljak kaže da će se u budućem radu oslanjati na mlade ljude što je politika SDA već duže vrijeme.

- Mladi ljudi već su uključeni u rad općinskih i izvršnih odbora SDA. Sinoć su izabrani skoro i svi novi potpredsjednici Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. Mlade ljude želimo postaviti na važne funkcije u KS pa i direktorske i siguran sam da ćemo sa njihovom snagom dobiti i novi polet u budućem radu. Znači već je urađena značajna promjena za dinamičniji rad stranke. I bivši predsjednik Kantonalnog odbora Asim Sarajlić dobro je vodio stranku. Promjenom većine u Skupštini Kantona Sarajevo i imenovanjem nove Vlade KS očekujemo novi polet i želja nam je da radimo, a ne da se reklamiramo kao što je činila smijenjena Vlada KS – ističe Prevljak.

Za Semira Efendić koji mu je bio protivkandidat Prevljak kaže da je jedan od najuspješnijih načelnika u KS.

- Efendićevo znanje i iskustvo dobro će nam svima doći u rješavanju problema u svim općinama u KS. Slogan SDA je "U jedinstvu je snaga" i tako ostaje i dalje i ja se ne smataram pobjednikom već nastavljamo zajedno raditi posao koji je pred nama. Općinske organizacije SDA već su izvršile jedan dio priprema za oktobarske lokalne izbore. Svjesni smo da nas u oktobru očekuju teži izbori – smatra novi predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo i dodaje:

- SDA ima većinu općina koje je dobila na prošlim izborima i mi ćemo to zadržati, pa čak na novim izborima pobijediti u općini Stari Grad. Aktuelni načelnik Ibrahim Hadžibajrić mislim da je dobar načelnik i dobro vodi poslove u općini. Mi smo još u dobroj konekciji tako da Hadžibajrić nije otišao daleko od bivše svoje SDA – kaže Prevljak.