open-navfaktor-logo
search
Slijedi izolacija
Problemi i u Španiji: Trojica fudbalera Betisa pozitivni na koronavirus
Trojica fudbalera prvog tima Real Betisa, prema navodima španskih medija, bili su pozitivni na koronavirus, nakon opsežnog testiranja koje je klub proveo prošle sedmice.
10.05.2020. u 11:48
get url
text

Svih 20 klubova La Lige testiralo je igrače, trenere i zaposlenike na koronavirus uoči postepenog povratka treninzima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Očekuje se da će Betis uskoro potvrditi vijest, koju su kasno sinoć objavili španski mediji, te iznijeti detalje o kojim se igračima radi. Trojac očekuje samoizolacija od dvije sedmice prema uputama zdravstvenih vlasti, što će biti veliki udarac za klub iz Seville pred eventualni nastavak sezone u La Ligi.

Ranije je objavljeno da su tokom testiranja pozitivni na COVID-19 bili Renan Lodi iz Atletico Madrida, Alex Remiro, golman Athletic Bilbaa i Yangel Herrera iz Granade.

Pojedini španski klubovi već su krenuli sa individualnim treninzima pred eventualni nastavak prekinute sezone koji se očekuje početkom juna.

Španska La Liga prekinuta je 12. marta zbog globalne pandemije novog koronavirusa. U trenutku prekida sezone, nakon 27 odigranih kola, lider na tabeli bila je Barcelona sa 58 bodova, dva više od drugoplasiranog Real Madrida.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.