open-navfaktor-logo
search
Pritisak na upravu
Rat u Dinamu zbog transfera: Mamić tražio dolaske mladog reprezentativca BiH, nesuđenog Zmaja...
Nekadašnja alfa i omega Dinama Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa koji živi u Bosni i Hercegovini, više nema utjecaj na Maksimiru kakav je imao ranije.
18.01.2023. u 11:01
get url
text

VEZANI TEKST - Mamić: Rashodavani policajac i balavica destabiliziraju Dinamo, izbacite ih naglavačke

U Dinamu traje rat zaraćenih frakcija, a Mamić će sutra u Mostaru održati konferenciju za medije.

- Došlo je vrijeme da se psu kaže da je pas, a tatu da je tat! - najavio je Mamić novo druženje s novinarima.

U međuvremenu su članovi Dinama protiv Mamića, 45 članova Skupštine Dinama i još tri člana Nadzornog obora podnijeli kaznene prijave u kojoj piše kako su svi oni na popisu zbog "zločinačkog udruženja, znajući za cilj zločinačkog udruženja i njegove kriminalne aktivnosti počinili kaznena djela u sastavu zločinačkog udruženja i njegove kriminalne aktivnosti počinili kaznena djela u sastavu zločinačkog udruženja ili potaknuli drugog na počinjenje kaznenog djela u sastavu takvog udruženja".

U obrazloženju piše da je Mamić i nakon pravomoćne sudske presude, kada je prekinut njegov pravni odnos s Dinamom, vršio pritisak na upravu kluba da odradi nekoliko transfera i ispuni poslove koje je on dogovorio.

Jutarnji piše kako je Mamić tražio dovođenje Lukasa Kačavende iz Lokomotive za tri miliona eura, mladog reprezentativca BiH Adriana Leona Barišića iz Osijeka za 2,2 miliona, Marka Pjace za 3,4 miliona eura iz Juventusa i za 700 hiljada eura Bećira Omeragića, igrača bh. porijekla koji igra za Zurich i švicarsku reprezentaciju.

Tražio je Mamić prije godinu i prodaju Mislava Oršića u inostranstvo, a u maju 2022. i imenovanje Darko Milaniča na mjesto trenera Dinama. 

Uprava je sve to odbila, a Mamić i njegovi saradnici su se, navedeno je u prijavi, koristili medotama zastrašivanja i ucjenjivanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.