Razija Mujanović, tim menadžer ženske košarkaške reprezentacije BiH, oglasila se povodom pobjede.

- Prije svega želim da uputim izvinjenje svima vama koji nas pratite zbog jučerašnje loše partije protiv Kanade! To je bio zaista bolan "šamar" za sve nas. Iz iskustva govorim, možda je bolje da nam se to desilo u kvalifikacijama, a ne na Munobasketu, jer nismo mogli dobiti bolju lekciju.

Lijepo je pobjeđivati i kada te ljudi slave, ali moramo naučiti da se nakon poraza skupimo, dignemo glavu gore i nastavimo dalje. Može se desiti da "nije naš dan", može se desi da nas neko pobjedi, ali ne smijemo se predati prije kraja utakmice, nikad! Iz ovakvih utakmica moramo učiti. Moramo steći iskustvo izvan Evrope i pripremiti se za veliko takmičenje.

Djevojke su pokazale zašto su 5. u Evropi! Djevojke su pokazale da imaju karakter i da im je mjesto u samom vrhu košarke! Ponosna sam, kao nikad ranije! Jer ja sam znala da djevojke mogu više, ali sada su same sebi dokazale da mogu, a to je još bitnije.

Drago mi je da smo "začepili usta" onima koji samo čekaju naš pad! Nakon što je Bjelorusija otkazala dolazak u Japan zbog korona virusa, mnogi su rekli "da smo imali sreće", "da se drugačije nikad ne bismo plasirali na Svjetsko prvenstvo" itd..

Jako mi je žao što Bjelorusija nije bila u Japanu, jer mi smo sportisti i mi želimo pobjede na parketu, a ne "za zelenim stolom"! I mi smo imali problema sa sklapanjem tima zbog korona virusa, ali se nismo žalili, nego smo tražili najboljih 12 koje mogu da putuju u Japan. Imali smo i peh sa povredom naše Marice Gajić.. Pa da je moralo, obukla bi ja najdraži dres, pa neka me ova djeca razbiju kada već njihove predhodnice nisu mogle - napisala je Mujanović na Facebook stranici.