open-navfaktor-logo
search
Zanimljiva odluka
Rehabilitacijski plan: United dvojicu igrača poslao na neobičnu destinaciju
Shaw je ove sezone upisao svega tri nastupa za United u Premier ligi, dok je Matić dobio minutažu na pet utakmica u svim takmičenjima
22.10.2019. u 18:49
get url
text

Fudbalski klub Manchester United poslao je Nemanju Matića i Lukea Shawa na rehabilitiaciju u Dubai, kako bi pokušali ubrzati proces njihovog oporavka od povreda, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema navodima britanskih medija, program treninga u toplim vremenskim prilikama, koji će proći srbijanski i engleski fudbaler, sličan je onome koji je Paul Pogba nedavno prošao tokom reprezentativne pauze.

Shaw je ove sezone upisao svega tri nastupa za United u Premier ligi, dok je Matić dobio minutažu na pet utakmica u svim takmičenjima.

- Shaw nije tako daleko od oporavka. Dakle, situacija izgleda bolje i to je veliki plus. Matić je igrao nekoliko utakmica s malim problemom koji ima, ali smo odlučili da više ne može. Nažalost, ne znam koliko će dugo odsustvovati - rekao je nedavno Solskjaer.

Unitedu ove sezone ne ide najbolje, a jedan od glavnih razloga je veliki broj povrijeđenih igrača. Osim Matića, Shawa i Pogbe probleme sa povredama imali su ili još uvijek imaju Anthony Martial, Aaron Wan-Bissaka, Jesse Lingard, Diogo Dalot, Marcos Rojo, Phil Jones, Eric Baily...

Poslije devet odigranih kola u Premier ligi slavni klub zauzima tek 14. mjesto s deset bodova, dva iznad zone ispadanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.