open-navfaktor-logo
search
Trener Plemića
Rendulić optimističan: Naša ambicija je uvijek ići na pobjedu, tako će biti i protiv Tuzla Cityja
Prvu polufinalnu utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu sutra na Tušnju igraju Tuzla City i Zrinjski, a trener aktuelnog bh. prvaka Krunoslav Rendulić od svoje ekipe očekuje novu pobjedu.
04.04.2023. u 16:42
get url
text

- Idemo na dva vezana gostovanja. Prvo nas u Kupu čeka Tuzla City, ekipa koja je dobra i ima jak napadački potencijal. Čeka nas teška utakmica, nadam se da ćemo pružiti dobru igru i da ćemo ostati na tragu ovih rezultata, naša ambicija je uvijek ići na pobjedu i tako će biti ovaj put – poručio je Rendulić.

U odnosu na ligaški susret sa Širokim u ekipi će biti i nekih promjena zbog zdravstvenih tegoba pojedinih igrača.

- Imamo problema s određenim igračima, odlučiti ćemo sutra ko igra. Sretni smo da nam se Bekić priključio nakon sedam dana, Petar Sučić i Mario Tičinović su van stroja, imamo određenih problema s Magdićem, Senićem i Juranovićem, uhvatila nas je neka viroza pa ćemo vidjeti kakvom ćemo stanju u Tuzlu - kazao je trener Plemića.

Rendulić se kratko osvrnuo i na pobjedu protiv ekipe Širokog Brijega u prošlom kolu Premijer lige:

- Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, igrači su ti koji zaslužuju čestitke jer su stvarno bili izuzetno dobri. I Široki je imao dobre momente, dobra su momčad, utakmica je opravdala očekivanja, a mi smo zadovoljni s upisana tri boda - dodao je Rendulić.

Utakmica je na programu od 15:30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.