open-navfaktor-logo
search
Crni scenarij
Ronaldinho u teškoj situaciji, važan svjedok se nije pojavio na sudu
Legendarni brazilski fudbaler Ronaldinho Gaucho mogao bi se susreti s najgorim mogućim scenariom nakon što se ključni svjedok nije pojavio na sudu zbog posljedica koronavirusa.
19.03.2020. u 20:13
get url
text

Nekadašnji fudbaler Barcelone i osvajač Zlatne lopte 2005. godine uhapšen je Paragvaju 5. marta, a u društvu s njim bio je i njegov brat Roberto.

Brazilac koji je s reprezentacijom svoje zemlje osvojio Svjetsko prvenstvo 2002. godine uhapšen je u Paragvaju zbog korištenja falsifikovanih pasoša, a od tada se nalazi u zatvoru.

VEZANI TEKST - Ronaldinho u paragvajskom zatvoru ima novi hobi

Ronaldinhu je odbijena mogućnost da bude pušten uz kauciju zbog mogućnosti bijega, no sada su stvari postale mnogo gore po 39-godišnjeg Brazilca nakon što se ključni svjedok nije pojavio na suđenju.

Kako javlja Sport, Dalia Lopez, poslovna žena koja je bila uključena u organizaciju dolaska Ronaldinha i njegovog brata u Paragvaj nije uspjela doći do suda.

Advokat Dalije Lopez predočio je doktorske nalaze koji dokazuju kako je dijabetičar s povišenim krvnim pritiskom, zbog čega spada u grupu posebno rizičnih osoba u pandemiji virusa COVID-19.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.