open-navfaktor-logo
search
Zastupnik SDA
Rošić: Čamparin izvještaj je bio na tri stranice, zato je pao; Ćudić mu skoro pa tepala
Zastupnik SDA Husein Rošić komentirao je za televiziju "Hayat" jučerašnju sjednicu Zastupničkog doma FBiH, na kojoj, između ostalog, nije usvojen izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova za prvih šest mjeseci ove godine.
09.12.2020. u 20:07
get url
text
Zastupnik SDA u Parlementu FBiH Husein Rošić
Zastupnik SDA u Parlementu FBiH Husein Rošić

- Osnovni razlog za neusvajanje je to što je izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH koncipiran na tri stranice, kada govorimo o ministru Aljoši Čampari. Kada je u pitanju Ured policije, oni kontinuirano daju kvalitetne izvještaje, koji govore o krinimalitetu u svim oblastima - rekao je Rošić.

On je naglasio da je evidentno da se ministar Čampara, u posljednje vrijeme, bavi svime osim svojim poslom.

- To su osnovne zamjerke koje su neki zastupnici, pogotovo mi iz Kluba zastupnika SDA istakli na sjednici. Mi principijelo branimo izvještaje koji dolaze iz Vlade FBiH, kritički se osvrćući na ono što nije dobro. Međutim, jučer je bilo interesantno da je, opozicija, koja je bila glavni protagonist negativnih konotacija i komentara o ministri Čampari, sada šutjela, čak su bili i umjereni tonovi. Neću kazati da je zastupnica Ćudić tepala ministru Čampari - rekao je Rošić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.