open-navfaktor-logo
search
Održana sjednica UO
Rukometni savez BiH dobio nove prostorije, izabran novi generalni sekretar
Jučer je održana šesta sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine (RSBiH) u novom sazivu. Krovna kuća bh. rukometa dobila je nove kancelarije, a imenovan je i novi generalni sekretar RSBiH.
16.12.2022. u 08:42
get url
text

Sve je ovo za službenu web stranicu RSBiH potvrdio Kenan Magoda, predsjednik UO RSBiH.

- Nakon realno sagledanih stvari i problema bh. rukometa, polako izlazimo iz toga i nalazimo put ka ozdravljenju rukometa. Mislim da smo trajno riješili problem kancelarije RSBiH. Kancelarije naše kuće rukometa će u naredne četiri godine biti u biznis-centru WOG u Vogošći, tako da će uposlenici RSBiH prvi put dobiti moderne prostorije kakve dolikuju Rukometnom savezu BiH.

Da pojasnim, proteklih 10 godina, nijedna KM nije odvojena za prostorije u Ćemaluši u Sarajevu, koje su se iznajmljivale od Energoinvesta. To je bio jedan od razloga što je RSBiH doslovno izbačen od Energoinvesta, koji je u vlasništvu Vlade FBiH. S obzirom na tako specifičnu situaciju, ja sam pozvao predsjednika skupštine gospodina Branislava Stojkića da prisustvuje ovoj sjednici UO i da ga izvjestimo o tome i da zajedno po Statutu utvrdimo redoslijed koraka izmjena adrese i lokacije jer se radi o vanrednoj situaciji. On je iskazao želju i spremnost da će skupština biti operativna i pozdravio je naš rad i želju za ozdravljenjem bh. rukometa i saveza - kazao je Magoda istakavši da je za novog sekretara izabran Nedim Arnautović, EHF sudija.

- Ono zbog čega sam istinski sretan jeste da smo pronašli adekvatnu osobu, koja će obnašati poziciju generalnog sekretara. Radi se o Nedimu Arnautoviću, čovjeku koji je EHF sudija, koji je itekako mlad, sposoban i elokventan. Čovjek je koji izuzetno poznaje situaciju u bh. rukometu, u svojoj karijeri nema nijedne mrlje i sigurno će biti jedan od ozbiljnih pokretača rada sekretarijata. Pored Nedima u kancelariji RSBiH su još dvije osobe, tako da smo konsolidovali redove kada pričamo o radu i funkcionisanju Rukometnog saveza.

RSBiH više od četiri godine nije imao generalnog sekretara, bio je zasnovan na jednoj uposlenici, koja je davala nadnaravne mogućnosti, i tu je bilo nekoliko ljudi, koji su takoreći volonterski pomagali rad RSBiH, tako da je ovo sve sada ozbiljan iskorak, pa sam siguran da će i skupština ovo podržati - dodao je Magoda.

Predsjednik RSBiH iskoristio je priliku da se zahvali članovima UO RSBiH iz prethodnog saziva.

- Raduje me također da smo mi članovi UO između sebe posložili određene stvari i probleme, koji su se vukli godinama, da idemo ka ozdravljenju rukometa, da imamo otvoren odnos, da nema potrebe da jedan drugom ne kažemo ono što mislimo, a sve u cilju napretka rukometa. Sumirali smo i rad prethodnog saziva Upravnog odbora i koristim ovu priliku da se i njima zahvalim, što su protekle četiri godine uspjeli da očuvaju dignitet rukometnog sporta u BiH, zbog toga što smo pored svih problema i nedaća uspjeli da odigramo kvalifikacije, dva puta se plasiramo na Euro, te su ti ljudi, da tako kažem, sačuvali obraz i čast klupskog i reprezentativnog rukometa u BiH. Na nama je sada da podignemo ljestvicu.

Siguran sam i vjerujem da ćemo sa novim selektorom muške seniorske reprezentacije Irfanom Smajlagićem napraviti jedan iskorak, a to je neophodno podmlađivanje A selekcije. Ponosan i da smo kao UO dali sebi zadatak da pod obavezno imamo aktivne sve muške i ženske selekcije. Fokus se širi i na rad sa mladima i u oba pravca, kako razvijamo muški, da razvijamo i ženski rukomet. Ponavljam, raduje me atmosfera u Upravnom odboru, da smo jednoglasni, da su sve tačke jednoglasno usvajane. Idemo i nastavljamo dalje u sanacionom planu, prikupljanju sponzora jer očekujemo da u narednoj godini imamo listu partnera koji će s ponosom predstavljati Rukometni savez BiH - kaže prvi čovjek krovne kuće bh. rukometa.

Rukometni savez BiH i zvanično je dobio novog generalnog sponzora te je potpisan ugovor sa BH Telecomom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.