open-navfaktor-logo
search
BiH u Bukureštu
Rumuni "otkrili" sastav Zmajeva: U Bukureštu bez Džeke i Dedića?
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine tekuću sezonu Lige nacija okončat će gostovanjem u Bukureštu.
25.09.2022. u 21:19
get url
text

Zmajevi nemaju rezultatskom imperativa protiv Rumuna, jer su već osigurali prvo mjesto u grupi i plasman u evropsku elitu. Stoga je za očekivati da selektor Ivaylo Petev na teren neće poslati najjači sastav.

Tako rumunski mediji "otkrivaju" startnu postavu BiH za sutrašnji meč. Tvrde da u odnosu na meč protiv Crne Gore u timu neće biti trojice igrača - suspendovanog Miralema Pjanića, te Edina Džeke i Amara Dedića, koji će ostati na klupi za rezervne igrače.

VEZANI TEKST - Petev i Prevljak poručili: Iako smo osigurali prvo mjesto, u Rumuniji je cilj pobjeda

Najavljeno je da će na golu biti Šehić, a da će zadnju liniju sačinjavati Mateo Sušić, desno, Sead Kolašinac, lijevo, te Dennis Hadžikadunić i Siniša Saničanin kao centralni bekovi.

Rumuni najavljuju da će u veznom redu zaigrati Muhamed Bešić, Amir Hadžiahmetović i Amer Goja, po krilima Miroslav Stevanović (desno) i Ermedin Demirović (lijevo), a da će vrh napada predvoditi Smail Prevljak.

I Petev je danas na presici najavio da će biti promjena u ekipi. Stoga, za očekivati je da su Rumuni promašili sastav, te da će vjerovatno biti i više novih igrača u odnosu na meč sa Crnogorcima.

Mogući sastavi

BiH: Šehić, Sušić, Hadžikadunić, Saničanin, Kolašinac, Bešić, Hadžiahmetović, Stevanović, Gojak, Demirović, Prevljak.

Rumunija: Radu, Ratiu, Rus, Burca, Bancu, Cicaldau, R. Marin, Stanciu, Man, Alibec, Sorescu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.