open-navfaktor-logo
search
Incident
Rus uhapšen na granici Hrvatske i Slovenije, nosio kofer s bombom
Kofer s bombom je navodno izoliran, a muškarcu koji je vlasnik kovčega stavljene su na ruke lisice
27.12.2019. u 11:57
get url
text

Granični prijelaz između Hrvatske i Slovenije zbog vanrednog je sigurnosnog događaja do daljnjeg zatvoren za promet u oba pravca, a ograničen je i promet prema tom prijelazu sa slovenske strane, prenosi Hina.

Policija za sada nije objavila pojedinosti, no POP-TV navodi da se radilo o uzbuni zbog sumnje da je na Flixbusu koji je iz Hratske ulazio u Sloveniju otkrivena eksplozivna naprava. Kofer s bombom je navodno izoliran, a muškarcu koji je vlasnik kofera stavljene su na ruke lisice.

Policijska uprava Novo Mesto objavila je da su na terenu intervencijske ekipe, zbog čega više informacija trenutno ne mogu dati.

Dok traje zabrana prometa u oba smjera na najvećem slovensko-hrvatskom graničnom prijelazu, putnici se preusmjeravaju na granični prijelaz Rigonce, a teretni promet na prijelaz Metlika-Jurovski Brod, objavila je slovenska uprava za ceste.

Policija je potvrdila da povrijeđenih u incidentu nije bilo.

Kako navodi POP-TV, kofer s bombom ispituje posebna ekipa slovenske policije specijalizirana za pirotehnička sredstva. Muškarac, vlasnik kovčega, navodno je ruski državljanin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.