open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sablić pred Leotar uočio nedostatke u igri Sarajeva, najavljene promjene u ekipi
Fudbaleri Sarajeva u devetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra na Koševu dočekuju ekipu Leotara.
16.09.2021. u 14:30
get url
text

Radi se o veoma bitnom meču za bordo tim pred gradski derbi sa Željezničarom i sigurno da će izabranici trenera Gorana Sablića jurišati na tri boda.

- Ono što želimo i što je naš cilj je da poboljšamo i unaprijedimo igru na Koševu i uzmemo tri boda koja su nam važna, s obzirom na to da nemamo baš najbolje rezultate u posljednje vrijeme kad igramo kući. Ekipa Leotara je tvrda, dobra u defanzivnom bloku i znamo šta nas čeka. Trebamo podići agresivnost u napadačkom dijelu i tražiti gol od prve minute. Bit će izmjena u ekipi, a sve sa ciljem da izgledamo bolje i unaprijedimo igru - kazao je Sablić.

Kada je u pitanju igrački kadar, Sablić ističe da su svi na dispoziciji osim Lazića i Ševelja za koje "očekuje pozitivne vijesti".

Fanimo se također priključio ekipi, ali još nije u trenažnom procesu. Sablić se nada da će Englez danas biti na treningu te naglašava da će trebati određeno vrijeme da se vrati u takmičarski ritam.

Prvotimac Halid Šabanović bio je kategoričan u najavi utakmice, ističući da ih interesuju samo tri boda.

- Interesuju nas samo tri boda. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo i napravimo dobru uvertiru za derbi - kazao je Šabanović.

Susret Sarajevo - Leotar igra se u petak na Koševu u 18 sati, a sudi Zoran Grbić iz Prijedora.

Nakon osam kola Sarajevo zauzima četvrto mjesto na tabeli sa 14 bodova, dok je Leotar deseti sa pet bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.