Poznato je već neko vrijeme da je fudbaler Manchester Cityja Leroy Sane jedna od glavnih meta Bayerna ovoga ljeta. Ipak, problem je ugovor kojim je njemački reprezentativac vezan za prvaka Engleske (do ljeta 2021. godine), pa bi obeštećenje svakako bilo papreno za Bavarce.

Ipak, kako pišu pojedini njemački mediji, njemački prvak, predvođen sportskim direktorom Hasanom Saliamidžićem, ima i "plan B", a on se zove Ousmane Dembele. Navodno bi fudbaler Barcelone trebao biti alternacija, u slučaju da minhenski klub ne uspije angažovati Sanea.

Francuski reprezentativac je 2017. godine u transferu vrijednom 125 miliona eura prešao iz Borussije Dortmund u Barcelonu. Od tada je za Katalonce upisao 65 nastupa u svim takmičenjima, postigao 18 golova i zabilježio 17 asistencija.

Iako to nije loša statistika, španski mediji su često izvještavali o njegovom nesportskom načinu života, pa ne bi čudilo da Barca odluči prodati fudbalera kojem je vrijednost na fudbalskom tržištu spala sa 120 100 miliona eura.